wo. sep 27th, 2023

OUD GASTEL – Aan de Blauwhekken zijn vrijdagavond 2 september twee vrouwen en twee kinderen om het leven gekomen bij een botsing tussen twee auto’s. Een derde kind raakte gewond. De politie heeft een 27-jarige Roosendaler aangehouden.

Hulpdiensten kregen rond 18.25 uur een melding van een aanrijding. Toen bleek dat er mogelijk meerdere slachtoffers zouden zijn gingen ambulance, brandweer en politie massaal te plaatse.

Een moeder (39 jaar oud) en haar zoontje (8) en dochtertje (10) kwamen om het leven. Ook een vrouw van 42 jaar oud overleed ter plaatse, haar dochtertje (9) is gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Rotterdam. Ze komen allemaal uit Bosschenhoofd.

Burgemeester Bernd Roks van de gemeente Halderberge: “We zijn diep geschokt door zo’n heftig ongeval met vier dodelijke slachtoffers uit onze gemeente, waarvan twee kinderen. Als vader ben ik diep geraakt. Ik wens de nabestaanden van de slachtoffers en slachtoffertjes heel veel sterkte. Dit is een diep gemis voor onze gemeenschap.”

Onderzoek
De politie doet onderzoek naar de toedracht en sprak al met getuigen. Twee mannen die bij de 27-jarige Roosendaler in de auto zaten zijn naar het politiebureau meegenomen om gehoord te worden als getuige. De Roosendaler is ingesloten voor verder onderzoek.

Getuigen
Was u getuige en heeft u nog niet met de politie gesproken? Neem dan contact op via 0900-8844. Noem daarbij het dossiernummer 2022234205. Was u getuige en heeft u behoefte aan nazorg? Neem dan contact op met Slachtofferhulp.

Update
Vrijdagavond is er direct bij de verdachte, die in een huurauto met Duits kenteken reed, een drugs- en alcoholtest gedaan. Die waren allebei negatief.

Verkeersspecialisten van de politie hebben vrijdagavond en zaterdag 3 september uitgebreid onderzoek gedaan op de plaats van het ongeval. Daarbij werd onder andere een drone ingezet. Ook werd met behulp van camera’s een 3D-beeld vast gelegd.

Hoge snelheid
Vermoedelijk heeft de verdachte, met hoge snelheid gereden, verder onderzoek moet dat nog bevestigen. Uit getuigenverklaringen blijkt dat de verkeerslichten op de kruising mogelijk niet aan stonden op het moment dat het ongeluk gebeurde. Wat exact de situatie op dat moment was is onderwerp van onderzoek.

Bron: www.politie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *