Collegeprogramma 2022-2026, Zij aan Zij voor Roosendaal

Collegeprogramma 2022-2026, Zij aan Zij voor Roosendaal

ROOSENDAAL – Donderdag 6 oktober 2022, presenteerde het college van burgemeester en wethouders van Roosendaal het collegeprogramma en de programmabegroting. In het collegeprogramma staat centraal dat we samen bouwen aan de stad Roosendaal en de dorpen. Met inwoners, maar ook met ondernemers, maatschappelijke partners, de gemeenteraad en alle andere relaties. Zij aan zij. Dat is waar dit college voor staat. Hoe ziet dat er de komende vier jaar uit? Dat staat in het collegeprogramma 2022-2026 en de programmabegroting 2023-2026.

Zij aan Zij

In mei heeft de nieuwe coalitie van VLP Roosendaal, VVD, GroenLinks en CDA het Ambitie-akkoord ‘Zij aan Zij’ vastgesteld. Om de daarin omschreven vijf ambities waar te maken, hebben we het collegeprogramma opgesteld. De komende vier jaar willen wij bouwen aan vertrouwen en daardoor een betrouwbare gemeente zijn. Daarom zijn wij de afgelopen maanden al in gesprek geweest met inwoners en de gemeenteraad over ons collegeprogramma. Vervolgens zijn de plannen voor de komende 4 jaar uitgewerkt. Met daarin niet alleen aandacht voor ‘wat we gaan doen’, maar ook ‘hoe gaan we dat doen’, ‘met wie’ en ‘wat zijn de kosten’. Onze vijftien prioriteiten gekoppeld aan onze ambities zijn terug te lezen in het collegeprogramma .

Solide financiële basis

De gemeente Roosendaal beschikt over een stevige en gezonde financiële basis. Er is ruimte om te investeren. Daarom wordt er 30 miljoen euro gestort in het nieuw op te richten investeringsfonds. Vanuit dat fonds worden nieuwe projecten opgestart. De programmabegroting 2023-2026, die tegelijk met het collegeprogramma wordt gepresenteerd, biedt hiervoor de financiële ruimte. Ook is te zien dat de gemeente tot en met 2026 jaarlijks meer bijdrage vanuit de rijksoverheid ontvangt.

We zijn trots dat we het college mogen vormen van onze stad, onze dorpen en voor alle inwoners. De maatschappij verandert, landelijk en lokaal. Daarom willen we zij aan zij met iedereen ons inzetten voor Roosendaal. Wij bereiden ons voor op drukke jaren met een visie voor ogen. Wij staan naast de inwoners, ondernemers en partners. We hopen dat zij ook naast ons staan richting de toekomst. Zij aan zij bouwen we aan trots, onze dorpen en stad.

Het collegeprogramma 2022-2026

Het collegeprogramma 2022-2026

Programmabegroting

Programmabegroting

Bijlagen

Bijlageboek 2023

Bron: www.roosendaal.nl

Spread the love
Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *