Burger Belangen wil winteropvang niet alleen bij vorst, maar ook bij guur weer

Burger Belangen wil winteropvang niet alleen bij vorst, maar ook bij guur weer

ROOSENDAAL – Burger Belangen Roosendaal maakt zich zorgen om daklozen nu het ‘s nachts zo koud is. De winteropvang geldt alleen als het vriest, maar de partij wil dat er minder streng gekeken wordt naar de regels. Ze wil dat er rekening gehouden wordt met de gevoelstemperatuur. Burger Belangen wil weten of er mensen geweigerd worden bij de nachtopvang, omdat het nog niet koud genoeg is. De partij stelt er vragen over aan burgemeester en wethouders.

Raadslid Selda Bozkurt van Burger Belangen Roosendaal roept de gemeente op om losser om te gaan met de opvangregels. “Onze fractie ontvangt signalen van dakloze mensen die met dit gure weer ’s nachts op straat verblijven, omdat zij nergens terecht kunnen om ‘s nachts te overnachten,” schrijft ze aan de gemeente Roosendaal. “Vorige winter was er een tent voor de daklozenopvang in Bergen op Zoom en voor de daklozen in Roosendaal een plekje in de Waterstraat. Dit jaar lijkt er niets geregeld.”

Lees meer bij de bron; www.zuidwestupdate.nl

Spread the love
Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *