Gemeente Nieuws: Viering jaarwisseling 2022-2023 gemeente Roosendaal: “Zo kan het dus ook!”

Gemeente Nieuws: Viering jaarwisseling 2022-2023 gemeente Roosendaal: “Zo kan het dus ook!”

De viering van oud-en-nieuw is rustig verlopen in de gemeente Roosendaal. Echt grote incidenten deden zich deze nieuwjaarsnacht niet voor. Hulpverleners konden in de gemeente Roosendaal ongehinderd hun werk doen. Er zijn geen arrestaties verricht en het lijkt er op dat de aangerichte schade door vuurwerk meevalt.

Eerste overzicht

De brandweer moest tijdens de jaarwisseling enkele keren in actie komen binnen de gemeente Roosendaal voor kleine incidenten. Er zijn geen arrestaties geweest door de politieagenten die toezicht hielden. Over ontstane schade door vuurwerk is nu nog weinig bekend. Dit lijkt echter mee te vallen.

Reactie burgemeester Han van Midden

“Namens ons gemeentebestuur wens ik alle inwoners van Roosendaal, Heerle, Moerstraten, Nispen, Wouw en Wouwse Plantage alle goeds voor het nieuwe jaar. Een groot compliment voor iedereen die heeft meegeholpen om deze jaarwisseling goed te laten verlopen. Dat compliment is niet alleen bedoeld voor onze hulpverleners, jongerenwerkers en vrijwilligers maar ook voor de feestvierders zelf. Ik ben blij dat er geen ongeregeldheden waren, zoals de afgelopen twee jaar wel het geval was. Zo kan het dus ook!

Dat betekent dat we stappen maken met elkaar, grote stappen. Ik realiseer me terdege dat er ook dit jaar sprake is geweest van vuurwerkoverlast en vuurwerkschade tijdens oud & nieuw. En ik begrijp ook dat een aantal inwoners daar last van heeft gehad.

Samen met het openbaar ministerie, de politie, onze BOA’s, de brandweer en tal van andere mensen trek ik op om de veiligheid voor onze inwoners zoveel mogelijk te garanderen. In de aanloop naar de jaarwisseling hebben we alles uit de kast getrokken om overlast en schade te voorkomen. Er werden extra activiteiten georganiseerd voor jongeren. Er waren voorlichtingslessen op scholen en onze BOA’s wijkagenten en jongerenwerkers waren zichtbaar aanwezig om vooral het gesprek aan te gaan met jongeren over vuurwerk en de overlast die dat geeft. Verder waren er kluisjescontroles op scholen en grenscontroles bij onze grensovergangen op de invoer van vuurwerk. Tegen overtreders traden we streng op. Niet alleen tegen te vroege vuurwerkafstekers die veelal een HALT-verwijzing kregen. Ook kwamen we in actie tegen volwassen die grote hoeveelheden vuurwerk in hun woning hadden verstopt.

Ik ben er van overtuigd dat deze intensieve aanpak mede heeft geleid tot minder gedoe. Minder gedoe voor ons allemaal. Ik nodig de Roosendaalse jeugd en vuurwerkliefhebbers uit om met ideeën te komen over hoe we in de toekomst onze oud-en-nieuw-vieringen een mooie invulling kunnen geven. Hoe gaan we samen deze ingezette trend verder verbeteren? Met daarbij de belofte dat ik daaraan serieus ga meewerken.

Tot slot roep ik iedereen op om zijn vuurwerkresten zelf op te ruimen. Dat is niet alleen veilig voor onze kinderen, het geeft ook een opgeruimd straatbeeld in onze stad en dorpen.”

Nieuwjaarsreceptie

Het gemeentebestuur nodigt alle inwoners uit voor de traditionele nieuwjaarsreceptie. De nieuwjaarsreceptie vindt plaats op maandag 9 januari 2023 in ons nieuwe HUIS van Roosendaal. Aanvang 19.30 uur. Tijdens deze receptie spreekt burgemeester Han van Midden zijn nieuwjaars speech uit en vindt de uitreiking van de Jongerenroos plaats.

Bron: www.roosendaal.nl

Spread the love
Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *