zo. sep 24th, 2023

ROOSENDAAL – Het afgelopen jaar ontvluchtten vele Oekraïners hun land vanwege de oorlog. Tot ieders groot verdriet is het oorlogsgeweld nog steeds in volle gang. In Roosendaal hebben we vorig jaar een groep van ongeveer 200 Oekraïense vluchtelingen opgevangen en ondergebracht in voormalig zorgcentrum De Brink van Groenhuysen aan de Melis Stokelaan.

Tijdelijke opvanglocatie 

Van begin af aan is duidelijk geweest dat voormalig zorgcentrum De Brink slechts een tijdelijke opvanglocatie was. De sloop van De Brink is enkele keren in tijd uitgesteld. We wisten dus met elkaar dat er in de loop der tijd een verhuizing zou volgen naar een andere locatie. Dat moment is nu gekomen. De sloop van De Brink start dit najaar. Daarna ontwikkelt Groenhuysen op de vrijgekomen ruimte een toekomstproof nieuw zorgcentrum: zorgvallei De Brink. Dat betekent ook dat de Oekraïense vluchtelingen in september gaan verhuizen.  

Nieuwe opvanglocatie 

Vanaf september 2023 wordt de nieuwe opvanglocatie een gemeentelijk gebouw aan het Mill Hillplein 1 in Roosendaal (het voormalige belastingkantoor). De begane grond en de 1e verdieping is en blijft in gebruik van de onderwijsinstelling Associate degrees Academie. De overige verdiepingen worden ingericht als tijdelijke opvanglocatie voor onze 200 Oekraïense vluchtelingen. We houden overigens rekening met nieuwe vluchtelingen uit Oekraïne. Vandaar dat we op de nieuwe locatie voor totaal 267 personen ruimte maken. 

Betrokkenheid 

Verantwoordelijk wethouder René van Ginderen: “Gezien het verloop van de oorlog in Oekraïne valt op dit moment nog niet aan te geven hoelang de opvang op het Mill Hillplein gaat duren. Roosendaal neemt vanzelfsprekend haar verantwoordelijkheid en wil een eerlijke en sociale bijdrage leveren aan de menswaardige opvang van medemensen die het oorlogsgebied tijdelijk zijn ontvlucht. Net zoals dat op vele andere plekken in Nederland en West Europa gebeurt. We zijn blij dat zowel Groenhuysen, Associate Degrees Academie en vele anderen ons daarbij helpen, vanuit hun maatschappelijke betrokkenheid.” 

Bron: www.roosendaal.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *