di. dec 5th, 2023

ROOSENDAAL – De gemeente Roosendaal zet dit jaar vol in op de aanpak tegen vuurwerkoverlast. Zo krijgt de stad zijn vrijwillige vuurwerkvrije zone en worden de komende weken speciale verkeersborden geplaatst waar vuurwerk niet gewaardeerd kan worden.

Door de stad van Roosendaal zijn deze week de eerste speciale ‘Geen vuurwerk’-borden geplaatst en deze komen er nog veel meer de komende tijd. De gemeente heeft gebieden aangewezen waar het afsteken van vuurwerk absoluut niet gewaardeerd wordt. Het is een experiment, de borden zijn getekend door leerlingen van OBS De Gezellehoek, waar donderdag de eerste borden werden onthuld. “Er zit een achterliggende filosofie achter,” vertelt burgemeester Han van Midden. “Het is echt gericht op de jongeren, de kinderen van 14/15 jaar die het stoer vinden vuurwerk af te steken. Die groep luistert namelijk niet naar mij als ik zeg dat ze geen vuurwerk mogen afsteken, dan doen ze het juist. Maar jongeren van die leeftijd hebben een zwak voor kinderen. Misschien helpt het wel dat een broertje of zusje mee heeft geholpen aan het bord.” Van Midden benoemt nog dat het ‘sneu zou zijn’ als het, door kinderen getekende, bord opgeblazen zou worden.

Lees meer bij de bron: https://www.internetbode.nl/roosendaal/400607/roosendaal-pakt-vuurwerkoverlast-aan-met-speciale-borden-en-v

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *