di. dec 5th, 2023

ROOSENDAAL – Door het tekort aan personeel verandert er voorlopig niets aan de openingstijden van de huisartsenpost (HAP) in Roosendaal. Op 1 november is het een half jaar geleden dat de HAP ‘s nachts in Roosendaal dicht ging. Patiënten kunnen van elf uur ‘s avonds tot acht uur ‘s ochtends terecht in Bergen op Zoom.

In maart stelden de Roosendaalse fracties van GroenLinks en VLP vragen aan het college. Ze maakten zich zorgen over de aangekondigde nachtelijke sluiting van de Roosendaalse HAP. Chahira Mediani, raadslid voor GroenLinks, schreef aan het college dat niet iedereen een auto heeft voor onverwachte bezoeken aan de huisartsenpost. “Ook zijn er een aantal groepen waarbij een ritje naar de Huisartsenpost in Bergen op Zoom veel te ver is”, schreef Mediani destijds. Ze denkt dan vooral aan mantelzorgers en ouders met jonge kinderen. En ook VLP-er Jos Heeren zette vraagtekens bij de sluiting. “Wat zijn de consequenties voor de noodzakelijke zorg als de drempel om te bellen hoger wordt?”

Lees meer bij de bron: https://www.zuidwestupdate.nl/nieuws/voorlopig-blijft-de-huisartsenpost-in-roosendaal-s-nachts-dicht/

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *