Toch vrijspraak voor Roosendaler die seks had met studente, terwijl hij al jaren besmet was met hiv

Toch vrijspraak voor Roosendaler die seks had met studente, terwijl hij al jaren besmet was met hiv

ROOSENDAAL – Hij had al jarenlang hiv, het virus dat aids veroorzaakt. De man verzweeg dat tegenover de Bredase studente met wie hij seks had. Zij raakte besmet. De rechtbank veroordeelde hem tot 6 maanden cel en een forse schadevergoeding. Maar het gerechtshof in Den Bosch heeft de nu 36-jarige Roosendaler integraal vrijgesproken. ,,Niet bewezen is dat zij seks hebben gehad zonder condoom.”

Dat betekent dat de jonge vrouw de vergoeding voor geleden psychische en materiële schade (onderzoeken, behandelingen, medicatie) niet krijgt. De eerder toegewezen claim beliep zo’n 35.000 euro. In hoger beroep had het slachtoffer nog een extra schadepost aangevoerd, namelijk een verhoging van de overlijdensrisicoverzekering van ruim 11.000 euro over de afgelopen drie jaar. Ze moet haar leven lang dagelijks een pil slikken en ieder half jaar voor controle naar het ziekenhuis. Ze maakt zich zorgen over de gevolgen bij zwangerschap en vreest een verhoogde kans op kanker.

Lees meer bij de bron: https://www.bndestem.nl/roosendaal/br-toch-vrijspraak-voor-roosendaler-die-seks-had-met-studente-terwijl-hij-al-jaren-besmet-was-met-hiv~a9f8c363

Spread the love
Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *