Politie neemt honderdste Duitse huurauto in beslag

Politie neemt honderdste Duitse huurauto in beslag

ROOSENDAAL – Agenten hebben maandag 8 januari de honderdste Duitse huurauto in beslag genomen. Dat gebeurde op de A16 ter hoogte van Roosendaal.

Door basisteam Roosendaal werd in september 2022 project ‘Mietwagen’ gestart. In samenwerking met de OM en met steun vanuit de gemeenten Halderberge en Roosendaal wordt actief uitgekeken naar Duitse huurauto’s die in het teamgebied van Roosendaal rondrijden. Als het kan worden deze auto’s in beslag genomen. De politie doet dat omdat de auto’s veelal gebruikt worden door bestuurders die gevaarlijk rijgedrag vertonen, patsen met hun auto en het voertuig gebruiken om onder de radar te blijven. Ook is vaak onduidelijk hoe de huurders zich zo’n auto kunnen veroorloven. De, vaak zeer kostbare, auto’s worden meestal gehuurd bij dubieuze autoverhuurbedrijven in Duitsland. Vandaar dat de politie het project ‘Mietwagen’ doopte. Inmiddels zijn er in de gehele eenheid Zeeland-West-Brabant meer dan 100 van deze auto’s in beslag genomen. Agenten blijven actief op zoek gaan naar deze auto’s, daarbij onder andere geholpen door ANPR-camera’s. Ook andere eenheden zijn aan het kijken of ze deze aanpak kunnen overnemen.

Lees meer bij de bron: https://www.politie.nl/nieuws/2024/januari/10/08-politie-neemt-honderdste-duitse-huurauto-in-beslag.html

Spread the love
Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *