Patiënten met staar aan twee ogen hebben nog maar één operatie nodig in Bravis

Patiënten met staar aan twee ogen hebben nog maar één operatie nodig in Bravis

ROOSENDAAL – Sinds dinsdag 6 februari is het voor Bravis-patiënten met staar mogelijk om in één operatie geholpen te worden aan allebei de ogen (een bilaterale staaroperatie). Dit heeft veel voordelen. Patiënten herstellen sneller, ervaren minder ongemak en ze hoeven minder vaak op controle te komen. Kees de Maertelaere was de eerste patiënt die een dubbele staaroperatie onderging: “Toen ik de keus kreeg, heb ik geen moment getwijfeld. Het idee dat ik maar één keer in plaats van twee keer geopereerd hoefde te worden, nam voor mij veel spanning weg. Mijn verwachtingen waren hoog, maar dat ik dezelfde avond al beter kon zien dan voor de operatie, dat had ik nooit durven dromen”.

Veel mensen die last hebben van staar, hebben dit aan beide ogen”, legt oogarts Paul Ernest uit. “Normaal gesproken wordt eerst één oog geopereerd en twee weken later het tweede oog. Een dubbele staaroperatie bestaat nog steeds uit twee operaties, maar deze vinden meteen na elkaar plaats”.

Lees meer bij de bron: https://www.bravis.nl/actueel/patienten-met-staar-aan-twee-ogen-hebben-nog-maar-een-operatie-nodig-in-bravis

Spread the love
Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *